Varí s naším olivovým olejom
V našom internetovom obchode môžete platit aj cez CardPay
ACADEMIC***
Vladimír Staššák je šéfkuchárom reštaurácie ACADEMIC***
-
1. Pita Menu
Menu vhodné ako predjedlo aj hlavné jedlo: Pita grécka pšeničná placka, oregano, nakrájané sušené paradajky, čerstvé paradajky Cherry, ľadový šalát, Balsamico ocot, Cottage syr alebo môže byť aj grécky Feta syr, jarná cibulka, mrkva Julienne, mladé špenátové listy Baby jarné, olivový olej, morská soľ.
Cena: cca 4,20EUR/ porcia
Postup prípravy : Pitu s oreganom zohrejeme na panvici potom ju obložíme ľadovým šalátom, Cottage syrom, špenátovými listami Baby, mrkvou Julienne, Cherry paradajkami a sušenými paradajkami s jarnou cibuľkou. Pokvapkáme Balsamicovým octom, olivovým olejom a morskou soľou. Dobrú chuť.
-
2. Pita Menu
Menu je vhodné ako hlavné jedlo: Pita grécka pšeničná placka, pečené bravčové pliecko, pečený bravčový výpek z bravčových kostí, bylinky oregano, šalát Coleslaw (mrkva, kapusta, šalotka, Dijónska horčica, majonéza) Dijónska horčica, šalotka, majonéza, Pangritata drobky suchý upečený chlieb bylinky petržlen, tymian, zmixovaný spolu na prach.
Cena: cca 5,00EUR/ porcia
Postup prípravy: Pitu s oreganom zohrejeme na panvici. Pitu rozrežeme na mesiace, alebo štvrťky a na ňu položíme bravčové mäso. Ozdobíme zjemníme šalátom Coleslaw, ktorý je z kapusty, mrkvy, šalotky, Dijónskej horčice, majonézy spolu zmiešaný a položený na placku.
Posypeme poprášime Pangritatou po celom jedle aj okolo. Takto dostane jedlo bylinkovú nádych. Dobrú chuť.
-
3. Pita Menu
Menu je vhodné ako hlavné jedlo: Pita grécka pšeničná placka, oregano, olivový olej, sladká chilli omáčka, sójová omáčka, soľ, ľadový šalát, mladá cibuľka, mrkva.
Cena: cca 4,70EUR/ porcia
Postup prípravy: Pitu s oreganom zohrejeme na panvici, potom ju rozrežeme pozdĺžne a do vnútra dáme šalát na zjemnenie. Šalát urobíme z ľadového šalátu, mladej cibuľky, mrkvy a dochutíme olivovým olejom, sladkou chilli omáčkou, sójovou omáčkou, soľou. Všetko spolu premiešame a vložíme do placky. Takto ju zjemníme, nakoľko je samotná placka dosť výdatná a sýta. Dobrú chuť.
Názor pána šéfkuchára
Pán šéfkuchár Vladimír Staššák sa chcel stať kuchárom od nepamäti, už odmalička inklinoval a prejavoval náklonnosť k vareniu a túžil vyštudovať toto remeslo, čo sa mu aj úspešne podarilo na strednej odbornej škole vo Zvolene, kde aj v súčasnosti dlhodobo pracuje a vedie tým študujúcich kuchárov. Následne po ukončení štúdia, konkrétne od roku 1993 pán šéfkuchár pracoval v hoteli Poľana vo Zvolene. Od roku 2002 až dodnes pracuje dlhodobo v hoteli ACADEMIC, kde je nielen šéfkuchárom, ale aj taktiež majstrom, ktorý vedie a má na starosti mladých študentov a pod jeho vedením sa žiaci učia variť od základov po profesionálov. Cieľom a zámerom pána šéfkuchára je vyučiť a získať z mladej generácie žiakov kvalitných mladých a úspešných kuchárov. Gastronómia nie je len jeho práca, ale predovšetkým jeho hobby. Pán šéfkuchár zhodnotil naše výrobky ako kvalitné a poradil nám množstvo zaujímavých typov na ich použitie. Ocenil predovšetkým kvalitu a chuť nášho olivového oleja, taktiež sa mu páčili naše olivy, ktoré sa mu pri príprave jedál veľmi pozdávali, taktiež sa dali veľmi rýchlo a dobre vykôstkovať. Podľa vyjadrenia pána šéfkuchára Stáššáka je chuť Balzamico octu mierne sladšia oproti tým, s ktorými sa bežne stretáva. Odporučil nám množstvo typov pri ktorých si môžeme náš Balazmico vínny ocot použiť, najviac nás zaujalo, že je možné ho prevariť a redukovať na menšiu časť a následne zahustiť solamylom a v takejto forme je vhodné použiť ho na dekoráciu jedál. Taktiež je možné zjemniť a súčasne zahustiť chuťou Balzamica s medom. Varenie dopadlo naozaj úspešne a pán šéfkuchár Staššák odporúča používať pri varení nielen olivové produkty, ale aj morskú soľ KALAS na dochutenie jedál.